McKinsey ve PricewaterhouseCoopers, otomotiv endüstrisi kapsayıcı ve hizmet odaklı bir modele doğru hızla gelişirken, otomotiv değer zincirinde önemli değişiklikler bekliyor. McKinsey'e göre, 2023 yılına kadar otomobil endüstrisinin ciro büyümesinin %46'sı dijital hizmetlerden gelecek. PwC araştırmasına göre, 2030 yılına kadar, geleneksel otomobil satışları, parçaları ve satış sonrası hizmetler üzerindeki kar marjları, toplam otomobil piyasası kârının %70'inden %55'e düşecek; yeni temettüler %5'ten %25'e yükselecek. Bu nedenle, otomotiv şirketlerinin oyunda kalabilmeleri ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için BT altyapısını ve şirket operasyonlarını çeviklik, müşteri bağlılığı, sinerji hedefleri, iyileştirme ve daha fazlası gibi faktörlere dayalı olarak dönüştürmek kritik hale geliyor.
Günümüz teknolojisinin etkisi, otomotiv endüstrisinin dijital dönüşümüne de yol açmıştır. Teknolojiyi ilk elden deneyimleyen müşterilerin beklentilerini değiştirerek, birçok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de hissettirmek. Diğer teknoloji devleri, Tesla'nın çığır açan vizyonunun meyve vermesiyle tamamen başka bir şeye dönüşen otomobil endüstrisinde geride kalmamaya kararlı. Apple'ın Apple CarPlay ve Google'ın Android Auto çözümleriyle sektöre hızla girdiler ve bu gelişmeler ve yeni rakipler, yerleşik otomobil üreticilerini de harekete geçirdi. Bu arka plana karşı, otomobil üreticileri teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya başlıyor. Örneğin, Mercedes-Benz üreticisi Dailmer, RideScout ve MyTaxi'yi satın alarak araba paylaşım endüstrisine girdi ve Toyota, büyük Silikon Vadisi'ndeki teknoloji girişimlerine 100 milyon dolar yatırım yaptı. Bir ürün veya hizmetin üretimden müşteriye ulaştırılması sürecini dijital dünyaya uygun olarak yönetmek rekabet avantajı sağlayan unsurlardan biridir. Artık bu süreci sektöre özel yalın uygulamalarla en verimli şekilde operasyonel mükemmelliğe taşımak ve çağın getirdiği yeniliklerden yararlanmak gerekiyor. Akıllı şirketler haline gelen kuruluşlar, etkin bütçe yönetimi yoluyla sağlam ve rasyonel kararlar almak için tedarik zinciri genelinde veriye dayalı bilgi ve öngörülerden yararlanarak büyümenin önünü açabilir. Otomotiv dünyasının getirdiği yeni iş modellerine hızla uyum sağlarken, dönem şartlarına bağlı olarak artan maliyetleri izlemek ve kontrol etmek ve gerekli adımları atmak için doğru stratejiyi belirlemek ve bu doğrultuda altyapıyı oluşturmak kaçınılmazdır.
Otomotiv sektörü, teknolojiye en hızlı adapte olan sektörlerden biri ve teknolojiye en çok yatırım yapan şirketler rekabette öne çıkıyor. Sektördeki rekabet yoğunlaşıyor ve trendler değişiyor; elektrikli ve 5G özellikli otonom araçlar gibi yenilikçi gelişmeler sektöre teknoloji yatırımlarını ateşledi. Üretim tesislerinde dijital teknolojinin kullanılması sektör için de kaçınılmazdır. Araştırmalar, dijital dönüşüme uyum sağlayamayan işletmelerin, özellikle yenilikçi akıllı mobilite alternatifleri ve bağlantılı araç yetenekleri sunan yeni pazar oyuncularının üreticileri ayak uydurmaya zorladığı otomotiv sektöründe, önümüzdeki yıllarda çok ciddi risklerle karşı karşıya kalacağını gösteriyor. onları canlı tutmak için hızla gelişen bir rekabet ortamı ile. Oyunda kalmak, daha akıllı, daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak için arka ofis ortaklarıyla açık işbirliği ve gerçek zamanlı veri alışverişi gerektirir.
Dijital yolculuğunuza doğru teknolojiyle başlamak en kritik konudur ve doğru çözüm IoT teknolojisidir. IoT teknolojisini, deneyim ve doğru iş ortaklığı yoluyla ihtiyaçlarınıza çözümler bulmakla birleştirin. IoT teknolojisini ve doğru iş ortaklığı modelini benimseyen otomotiv şirketleri, bu durumda topladıkları verileri maliyetten tasarruf etmek, verimliliği ve kaliteyi artırmak için kullanabilirler. İşletmelerin IoT teknolojisini mevcut operasyonlara entegre ederek getirebilecekleri faydalar, otomotiv endüstrisindeki bu evrimin artık kaçınılmaz olduğunun en büyük göstergesidir. Ayrıca dünya çapında otomotiv endüstrisindeki birçok şirket, IoT ve büyük veri ve analitik çözümlerinin uygulanması için her geçen gün hızla artıyor. Çünkü otomotiv endüstrisi, yerel ve küresel pazarlarda rekabetçi kalabilmek için dijital dönüşümü altyapısını ve operasyonlarını yenilemek ve yenilemek için bir fırsat olarak görmelidir.
GRL BİLİŞİM VE İNOVASYON A.Ş.
M.S.T.O. Sicil No: 51795 | Mersis No: 0411073318100001 | Kep Adres: grlbilism@hs01.kep.tr | Copyright© 2020