TÜRKİYENİN DOĞAL HARİKALARI-AngosGPS

TÜRKİYENİN DOĞAL HARİKALARI

img
  • 08.08.2022

TÜRKİYENİN DOĞAL HARİKALARI

Türkiye’de Ulaşılması Zor Doğa Harikaları

  • Cennet ve Cehennem Obrukları

Cennet ve Cehennem Obrukları (veya çökükleri), Mersin’in Silifke ilçe merkezine 25 KM uzaklıkta ve Antik Narlıkuyu Limanına 2 Km uzaklıktadır. Antik Limanın kuzeybatısında bulunmaktadır. Kızkalesi’ne ise 5 Km uzaklıkta olup, kalenin batısında yer almaktadır. Akdeniz Bölgesi genel olarak kireçli kayaçlara ev sahipliği yapmaktadır ve yeraltı sularının uzun yıllar boyunca Cennet ve Cehennem Obruklarının olduğu havzanın altındaki kireç tabakasını eritmesiyle içlerindeki su boşalmış ve tavanda çökük meydana gelmiştir. Böylece çöküp, obruk oluşturmuşlardır.  Cennet ve Cehennem çukuru arasında 80 metre mesafe vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze kapsamına alınmış olup, ziyaretçilere açıktır.

Bu doğa harikasını aracınızla ziyaret ederken, aracınızın da en az sizin kadar güvende olmasını istersiniz. Nitekim bu doğa harikasına ulaşmak için Akdeniz’in falezlerle dolu yollarından geçip, çeşitli engebeli arazilere gireceksiniz. Bu gibi yerlerde araçların başına başta kaza olmak üzere birçok durum gelebilir (çalınma, kaza, araç içi sistemlerin arızalanması, yolda kalma). Bu tarz durumları önlemek ve eğer olursa da anında müdahale etmek için AngosGPS araç takip sistemi her daim yanınızda!

  • Erciyes Dağı

Eldeki tarihi verilere bakarak en son MÖ 253 yılında püskürdüğü söylenen ve Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir yanardağ. Sultansazlığı Ovalarının 25 km güneybatısından tüm heybetiyle yükselmiş ve tepesindeki karlar ile de görsel şölen sunmaktadır. Kayseri merkeze bir hayli uzak olan dağa rahat, sorunsuz ve en uygun yollardan gidebilmek için aracınızda AngosGPS gps takip sistemi bulunması yeterlidir.

  • Ihlara Vadisi

Aksaray’a 40 Km uzaklıkta bulunan Ihlara vadisi, Aksaray’ın Ihlara ilçesinde bulunan bir beldedir. Bin bir çeşit doğal güzelliklerin yanı sıra Hıristiyanlığın ilk zamanlarından ta bu zamana, günümüze kadar ulaşan kiliseleri de görmek mümkündür. Ve bu kiliseler tek tip değil; çeşit çeşit sanat ve dönem akımlarından etkilenilip yapılmıştır. Bu kiliselerin bazıları atıl durumdadır. Fakat bazıları da çok iyi korunmuştur. İyi şekilde korunan kiliseler; Ağaçaltı Kilisesi, Pürenliseki Kilisesi, Kokar Kilisesi, Yılanlı Kilise, Aziz George (Kırkdamaltı) Kilisesi ve Sümbüllü Kilisesidir. Aksaray’a uzak olan bu doğal ve tarihi güzelliklere rahatlıkla ulaşabilmek için tek ihtiyacınız olan aracınızda yer vereceğiniz AngosGPS gps takip sistemidir.

  • Gökpınar Gölü

Gökpınar Gölü ve Doğal Tabiat Parkı, Sivas’ın Gürün ilçesinin sınırlarında bulunan bir doğa harikasıdır. Gürün, Evliya Çelebi Seyahatnamesinde de geçer ve doğal güzelliklerinden bahseder. Seyahatnamede şu sözler geçer:

 “Afşin’den kuzeye doğru giderek Gürün kasabasına geldik. Gürün, Sivas eyaletinde, Engel toprağında, 150 Akçelik nahiye kazasıdır. 1000 haneli olup, camisi, mescidi, hanı, hamamı, sultan çarşısı olan şirin bir kasabadır. Türkmen Ağası hükmündedir. Şehir içinden nehir akar.”

Bu doğal güzelliğe ulaşmak için Doğu Anadolu’nun heybetli dağlarının üstünden, arasından ve gürül gürül akan nehirlerinden geçmeniz gerekiyor. Bu yollarda yolunuzu kaybetmeden ve en kısa, güvenilir yollardan güvenle gitmek için bir araca; aracınızın da güvende olması için tek ihtiyacınız olan şey AngosGPS araç takip sistemidir.

  • Karapınar Çölü

Türkiye’de çöl mü olur demeyin. Evet var. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Karapınar, günümüzde gerek çölü gerekse tektonik gölleriyle pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Türkiye’nin tek çölü olduğu için görülmeye değer bir doğal güzelliktir. Çölde 4X4 aracınızla- tabiri caizse “kum sörfü” yapabilirsiniz. Bu harika deneyimi yaşamak için uzun yollar kat edip, ülke değiştirmenize gerek yok. Bunu Türkiye’de deneyimleyebilirsiniz. Bu deneyimi yaşarken aracınızın da güvenliğini düşünmeniz muhtemeldir. Bunu sağlamak için aracınızın AngosGPS araç takip sistemine ihtiyacı vardır.

  • Meke Gölü

‘Dünyanın Nazar Boncuğu’ olarak adlandırılan Meke Gölü, dünyada eşine az rastlanan doğal güzelliklerden bir tanesidir. Oluşma süreci iki aşamadan oluşmakta. İkinci aşaması bile neredeyse 8 bin yıl öncesine dayanıyor. Alanın tam ortasında ikinci bir volkan bacasının meydana gelmesiyle günümüzdeki görünümünü kazanıyor. Son zamanlarda yabancı turistlerin de akın ettiği Meke Gölü ve çevresinde, yerel halkı su tüketimi bilinçlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılması planlanıyor. İklim krizinden ötürü tehlikede olan Meke Gölü’nü halen vaktiniz varken görmeniz iyi olacaktır.

  • Salda Gölü

Çevresi yemyeşil ormanlarla çevrili Salda Gölü, Türkiye’nin en temiz göllerinden biridir. Bembeyaz ve yumuşak kumlarıyla insanın ayaklarını okşayan alacalı sahili, Salda Gölü’ne turkuaz rengini veriyor. Zengin mineralli bir tektonik krater gölü olan Salda, geçtiğimiz yaz Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turistik bölgelerinden biri oldu ve uzun süre popülerliğini kaybedecek gibi görünmüyor. Salda Gölüne varmak için, Burdur merkezden yola çıkacağınızı varsayılırsa, epey bir yol kat etmeniz gerekecek. Bu yolda da yanınızda her daim sizin ve aracınızın güvenliğini sağlayacak AngosGPS araç takip sistemi bulunmalıdır.

  • Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası adını, mağaranın içerisinde yer alan sarkıtlardan damlayan sudan almıştır. Türkiye’de turizme açılan ilk mağara olma unvanını elinde barındıran Damlataş Mağarası, içine girildiği andan itibaren insanları büyülemektedir. Bu mağarayı ziyaret eden herkes yeraltındaki mucizelere tanıklık etmek isteyen herkesin mağarayı ziyaret etmesini tavsiye ediyor. Bu mucizeye tanıklık etmek için yanınızda her daim aracınızın güvenliğini sağlayacak olan AngosGPS araç takip sistemi bulunmalıdır.

GRL BİLİŞİM VE İNOVASYON A.Ş.
M.S.T.O. Sicil No: 51795 | Mersis No: 0411073318100001 | Kep Adres: grlbilism@hs01.kep.tr | Copyright© 2020