Çağımızın en önemli alanlarından biri olan nesnelerin interneti, makine haberleşmesi ya da IoT olarak isimlendirilmektedir. Veri alışverişinde insan etkisinin ortadan kaldırılarak, makinelerin ya da nesnelerin kendi kendine organize olması anlamına gelmektedir.
İşletmelerin veri almak istedikleri makinelere nesneler yardımıyla bağlanıp etkinlik yönetimi sağlıyoruz. Makine başında operatör var mı, sıradaki iş başladı mı gibi sorulara yanıtlar otomatik olarak alınabilmektedir.
Elektronik devre bileşenleri tasarımı ve imalatı da yapan işletmemiz, tecrübeli ekibi ile yeni IoT ihtiyaçlarınız için çözüm geliştirmektedir. Arduino, RaspberryPi, STM32, LattePanda ya da kendi özel anakartları ile nesnelerin interneti teknolojileri geliştirilmektedir.
Nesneler üzerinde GPS,Wi-fi, Xbee, Zigbee gibi teknolojiler ile nesneler kendi aralarında haberleşme sağlar ve aynı zamanda aldıkları bilgileri internetteki buluta yerleştirir. Bulutta olması verilerin anlık olarak kendi üretim, lojistik v.b. ticari sistemlerinize taşımanızı sağlamaktadır. Yine bulut üzerinden nesneleri kontrol edebilir, komut verebilirsiniz.
İmalat sanayiinde güncel olayları izlemek büyük önem arz etmektedir. Özellikle makineler üzerinde planlama yapabilmek için bu şarttır. Geliştirdiğimiz cihazla CNC tezgahlarından, kompresyon makinelerinden, üretim hatlarından bilgi çekilebilmektedir.
Kapalı alanlarda stok seviyelerini izlemek bazı hammadde grupları için çok zordur. Hammadde seviyelerinin bilinmeyişi üretimi durdurur ve aksatır. Çimento,Kireç, Tahıl,Hububat, Adblue gibi depolardaki stok seviyelerinin %99 hassasiyetle katı ya da sıvı farketmeksizin ölçümler anlık olarak yapılmaktadır. Depopratik adını verdiğimiz uygulama ile tüketimler de otomatik olarak hesaplanmaktadır.
Üretilen paletlerin, kolilerin ve ürünlerin fabrika içindeki hareketlerini RFID teknolojisi ile nesnelerin interneti haberleşmesi ile izlenmektedir. Bu sayede stokların otomatik arttırılması, anlık stok sayımları nesneler ile yapılmaktadır.
Prototip olarak devam eden bu çalışmada, personel hareketliliği fazla olan imalat ve servis sistemlerinde, çalışan iş yükü ölçümü, efor takibi, hangi departmanda, hangi makine ya da tezgahta ne kadar çalıştığı çalışmanın amacını oluşturmaktadır.
GRL BİLİŞİM VE İNOVASYON A.Ş.
M.S.T.O. Sicil No: 51795 | Mersis No: 0411073318100001 | Kep Adres: grlbilism@hs01.kep.tr | Copyright© 2020